måndag 27 juni 2011

Intryck

En vecka i England med massor av intryck. Här är trenden lika stark med den lokala maten som i Sverige. i Cornwall fick man Cornish sausage till frukost och i Somerset, Somerset pork sausage. Samtidigt var intrycken från andra kök och miljöer stor. Till och med på den lilla fiskrestaurangen i fiskebyn Mevagissey fick man salsor och olivoljor till den lokala fisken. I det här fallet en bit piggvar efter lite pilgrimsmusslor i ett chili och citronsmör.


Samtidigt hittade vi mycket traditionella rätter där som Cornish pasty - som ja, det var kanske inte en stor favorit hur spröd och fin än smördegen var
Fyllningen var en massa av potatis, kålrot och köttbitar och ganska okryddat.

Men i London fick jag något som jag tyvärr inte har bild på men som var fantastiskt gott. Ska testlaga hemma och återkommer med rapport. En carpacchio på torsk med apelsiner och oliver. Mycket mycket fräscht!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar