Till 4 personer
800 g laxfile
saften från ½ citron
olivolja
salt och peppar
lite färsk rosmarin
3 dl Beluga eller Puylinser
4 – 5 tomater eller 250 g cocktailtomater, gärna Romantica
3 mogna avokado
olivolja – neutral eller med timjan
salt och peppar
färsk basilika och/eller färsk timjan
saften från ½ citron
olivolja
salt och peppar
lite färsk rosmarin
3 dl Beluga eller Puylinser
4 – 5 tomater eller 250 g cocktailtomater, gärna Romantica
3 mogna avokado
olivolja – neutral eller med timjan
salt och peppar
färsk basilika och/eller färsk timjan
Skär upp portionsbitar av laxen och låt marinera en stund i olivolja, citron, salt, peppar och några rosmarinkvistar.
Skölj och koka linserna enligt anvisning på paketet. Normalt är det en koktid på 15 – 20 minuter. Häll av kokvattnet och skölj en gång till. Blanda med hackade tomater – eller klyftade om du använder cocktailtomater och avokado. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja. Det blir väldigt gott med Azadas timjansolivolja till.
Hetta upp en grillpanna och grilla laxbitarna på hög värme så du får fin grillyta men en kärna kvar i mitten.
Servera laxen, linssalladen och lite sardinkräm, ät och njut. Avrunda med en grön sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar