fredag 19 augusti 2011

Supersnabba lunchsalladen

och en riktig rejäl sallad ändå!


Ibland behöver jag fixa till en lunch snabbt utan att köpa färdigmat just för att man är på språng mellan 2 olika saker. Och det är så att det finns faktiskt genvägar att göra. En del hade denna salladen sitt ursprung att jag lyckats köpa haricot vert och vaxbönor från 2 ställen och hade plötsligt alldeles för mycket.
Så hem från min första aktivitet och på med vattenkitteln. När väl vattnet var varmt i med vaxbönorna, haricot verts och 2 ägg. Ja, så här går det faktiskt alldeles utmärkt att koka i samma vatten - var bara noga med att lägga i dem försiktigt så de inte spricker. När det kokat klart efter ett par minuter så låter du spola av det med kallt vatten
Samtidigt steker du tärningar av en skiva surdegsbröd i olivolja, sista minuten kan du lägga i lite skinktärningar att steka med. Det här lägger du upp och låter rinna av på lite hushållspapper.
När du har allt klart lägger du upp allt på en bitar av en kraftig sallad t ex Romansallad garnerar med bönor, brödtärningar och skinkbitar och kanske ett gäng cocktailtomater. Lite olivolja - själv tog jag Azadas vitlöksolivolja som har en mild härlig vitlökston utan att den dominerar. Tyckte att det passade till det rustika.
Så här har du mat på 10 minuter och kan förhoppningsvis få tid över att äta i lite lugn och ro.
Och har du kokt mer bönor än du behöver - frys dem och ha till en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar