torsdag 11 augusti 2011

Kantarellpasta

Har du turen att hitta kantareller och vill ha omväxling till svampmackan tycker jag en pasta med kantareller är bland det godaste jag vet.

Så här brukar jag göra
Lägg kantarellerna, för 4 personer behöver du ca 1 liter,  i kall panna utan något fett och låt dem bli av med överflödig vätska på medelvärme
Koka pastan enligt förpackningen, godast är en lång pasta som spaghetti, linguine eller tagliatelle. Använd också pasta av god kvalitét, det är stor skillnad både på torkad och färsk pasta mellan olika tillverkare.

Hacka en gul lök och en morot fint.
Smält dessa i en blandning av smör och olivolja och lägg sedan i kantarellerna och höj värmen något. Lägg gärna i en kvist rosmarin. Stek medan pastan kokar. Häll i ca 1 dl creme fraiche och låt det koka ihop, smaka av med salt, peppar och chili. (Jag använde färsk chili igår men den kom att dominera lite väl mycket så det är bättre med lite torkad där du bättre kan styra styrkan). Mot slutet av stekningen och pastakokningen tar du lite av pastavattnet och spär svampröran så du får en lagom konsistens.

Häll av pastavattnet, blanda ihop pasta och svampröra. Häll i ca 1 dl nyriven parmesanost. Blanda och servera direkt i djupa tallrikar. Gärna ett gott glas rött till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar