måndag 29 augusti 2011

Nytt och spännande sortiment från Sydafrika med chili i fräscha kombinationer

Nu har vi precis fått in vårt nya sortiment från Fynbos Fine Foods. Fynbos är ett litet familjeföretag dryga 5 mil från Kapstaden i Swartland där man under den heta afrikanska solen odlar paprikor, Pepper drops – ett slags småpaprikor, tomater, aubergine, 12 olika sorters chili och olika örtkryddor.

De har specialiserat sig på att torka, röka, konservera och lägga in olika spännand blandningar.

Förutom att Fynbos produkter säljs i Sydafrika finns i Schweiz, USA med flera länder – och nu också i Sverige.
Vi har valt att plocka in Fynbos Savourings, röror gjorda med paprika, aubergine och tomat i härliga marinader med örter och ofta en touch av chili

Det är mest frågan vilken blir din favorit. Själv har jag svårt att bestämma mig men just nu är det nog Auberginröran med oregano och basilika som jag  använder till hamburgare, lägger lite i köttfärssåsen eller har en klick på lunchmackan. När hösten kommer och det blir dags för de mustiga grytorna så kan jag tänka mig att då blir det extra roligt att testa tomat & aubergineröran med rökt chili. Varför inte i en Jambalaya eller en mustig chiligryta.
Dessutom har vi 3 stycken marmelader och en Dream sauce.
Dreamsåsen är som en barbeque sås – och ja inte är grillsäsongen över och inte kan man bara använda den till grillat. Servera dina kötträtter med lite sås eller lägg lite i woken. Eller i enkelhet lite philadelfia ost på en macka och toppa med Dreamsås.
Våra marmelader har alla en ingefärston och är lite extra roliga för de är gjorda på chili, tomat och paprika. Suveränt gott till bit ost eller istället för en gele.
Produkterna hittar du i utvalda delikatessbutiker eller i livsmedelsbutiker som gillar det lilla extra och så förstås på www. foodtwist.se. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar