måndag 4 juli 2011

Ljusterö marknad

Årets säkert varmaste dag blev det. Vi skulle ställa ut på Ljusterö marknad eller kanske framför allt vara knallar och sälja. Packade bilen på morgonen med massor av produkter och konstaterar på vägen ut att så bra det är lite molningt idag och det är ju perfekt - inget att ligga och brassa på en klippa utan en dag som är varm och skön men att man vill göra något - typ den lokala marknaden.
Dock som så många gånger förut  - ju mer ut ur Stockholm du kom ju bättre blev vädret och när vi passerat Åkersberga var det som så många gånger förut sol. Väl ute var det redan full kommers och vi fick snabbt igång vårt lilla stånd. Här är några bilder från det hela


Folk fick provsmaka och tyckte det var gott och handlade. Det som är spännande att se är hur smaken förändras med årstid och väder. Denna fantastiskt soliga dag med ljumma vindar och temperaturer på upp emot 30 grader var det Azadas apelsinolivolja och citronolivolja och Verlaques vinägerreduktion med mango och chili och så Nproducts kryddor för grillning och allmänt att ha i sommarmiljön - allra populäst blev PeriPerin en "snäll" chiliblandning - med även paprika, vitlök, svart- och vitpeppar, senapsfrö, salt och pimento. En annan populär variant blev Nproducts Everyday blandning.
Väl hemma på kvällen använde vi PeriPerin på lövbiffar som vi fyllde med en blandning av dijonsenap, cremfraiche, finhackad lök och cornichoner. Till det färskpotatis och en sallad. Mer behövs inte!

1 kommentar:

  1. Flere fine marknader i som dere kan besøke i Norge,...kanskje dere får solgt litt også. ta en titt på Martnar.no

    SvaraRadera