onsdag 6 juli 2011

Korv, potatis och andra små njutningar

Idag skulle jag ut med sonen till skärgården för att han ska jobba på Dyviks sjömack. Sälja bensin och andra förnödenheter till oss övriga. Innan vi åkte ut så diskuterades maten - kan vi inte ha något med rena smaker, tyckte han - typ korv och potatis. Javisst kunde vi det - för det är ju gott och okomplicerat. Dvs nu är färskpotatisen jättegod och fin och korv tycker jag är fantastiskt gott om det är bra korv med riktigt köttinnehåll. Dessutom så kom ha på att ett bra tillbehör var grillad majskolv och gick med på lite grillade tomater. Så sådan middag fick vi. Avrundat med en bit ost tillsammans med Fynbos chilimarmelad med ingefära - den är supermums med bra bett i!
Tillråga på allt hade det mognat massor med smultron runt huset så vi kunde avrunda med en skål smultron, riktiga vilda smultron
Att nu sitta och smälta maten och se ut över Furusundsleden som sakta lägger sig spegelblank över en klar och blekblå himmel är underbart. Tänker på att denna sommar redan trots att det bara är början av Juli har vi redan fått uppleva massor av härliga sommardagar och kvällar. Gräset är grönt och frodigt för det har ju regnat emellanåt. Möjligen skulle man önska att det inte växte så mycket men jag får väl gå ett extra varv med gräsklipparen så kan jag äta lite mera god mat med enkla och okomplicerade smaker :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar