söndag 22 maj 2011

Underbart är kort

En helg på landet går så fort – framför allt med trevliga aktiviteter. Traditionsenligt hade vi vänner över för strömmingsfiske och för första gången på 15 år blev det inga strömmingar. Snopet.
Men en pilsner till det imaginära rensandet innan vi startade med middagsförberedelserna. Normalt så har vi då alltid gjort sotare  - lagt rensad strömming i jättesalt vatten som vi sedan låtit rinna av och därefter lagt på grillen. Serveras med vitlökssmör.
I år fick det istället bli en variant på Skagenröra. Jag brukar blanda majonäs och creme fraiche eller gräddfil. Blanda detta med räkor som du kanske hackat lite grovt. Det ska inte vara mer majonäs/gräddfilsblandning än att räkorna blir täckta. Lite finhackad rödlök och någon eller några skedar löjrom. Ett antal tag med svartpepparkvarnen. Blandningen läggs på knäckemacka som avnjutes till ett glas öl eller vin.
Enkelt som vi kunde smaska på medan vi hade lammrostbiff på grillen för huvudrätt – en favorit styckningsdel just nu från min sida. Och vitlökssmöret passade ju bra till lammet också. Färskpotatis, bakad sparris och mangosalsa som tillbehör. Eftersom vi till middagen hunnit bli lite fler blev det inte så mycket tid över till att fotografera så ni får njuta av några försommarbilder från när det är som bäst.
Alldeles för raskt var det ny dag och dags att åka in till stan igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar