onsdag 11 maj 2011

Tomatpasta - nästan som Lady och Lufsen

Pasta är en enkel och bra rätt att laga till. Resultatet blir alltid bättre om man använder en bra pasta. Bäst blir den om du använder en som är gjort på italienskt durummjöl och där mjölet är skuret istället för malt. Italienarna säger också att bra vatten är viktigt om man nu inte har gjort en äggpasta. Därför ligger många pastafabriker ofta nära ett bryggeri då de också vill ha bra och rent vatten.

Italienskt durum vete har inte lika hög proteinhalt som amerikanskt durum men det är mycket hårdare. Det innebär att det inte lika lätt fäller stärkelse när du kokar pastan eller att den klibbar ihop om du skulle koka den något för mycket.

För länge sedan gjorde jag några recepthäften med olika pastarätter - jag tittade i dem häromdagen och konstaterade att de var många som kändes bra än idag. Vid tillfälle ska jag laga om recepten och lägga upp nya bilder på dem.

Än så länge så har jag gjort vår vardagstomatpasta. Den är inte så dum den heller


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar