tisdag 19 juni 2012

Fredagskväll med mixed grill

Vi kom ut till landet hela familjen i fredags och bara det var sällsynt numera, så då fick vi ju fira lite extra. Det var en fantastiskt fin kväll med stilla vatten och vackert ljus

Samtidigt ville vi fixa maten rätt raskt för naturligtvis hade saker och ting tagit längre tid än vi trott så alla var jättehungriga.
Färskpotatisen skrubbades och sattes på spisen - vattnet hade vi kokat upp i förväg i den elektriska kokaren för att våra gamla gjutjärnsplattor är inte så snabba. Köttet - lammkotletter, merguez och en stor fin skiva entrecote att dela på fick rumstemperatur och grillen sattes igång. Sonen blev grillmaestro och innan köttet lade han på marinerade paprika bitar,champinjoner och hel purjolök.
Själv gjorde jag en salsa med gurka tomat och det gröna på purjolöken med en dressing av vår granatäpplevinäger från Verlaque samt Andantes medium olive oil. Fräscht och enkelt. Till den salsan kan man gott kosta på sig att kärna ur tomaterna och ta bort stjälken samt att skala och kärna ur gurkan, det vinner en hel del på det.

Och så kunde vi sätta oss till bords i det vackra kvällsljuset och med en Grenache, direktimporterad från Languedoc.
Njutning
Behöver jag säga det att även om vädret blev sämre under helgen så fortsatte våra matnjutningar och nu har jag hittat lammentrecote med ben. Det är som köttiga lammracks. Mums - och det serverade vi med en gratäng med tomater, aubergine och lök som fått baka länge med lite salt, peppar och vitlöksolja. Krångligare behöver det inte vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar