tisdag 17 juli 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Igår hade jag köpt en ny kökstermometer en sådan som passar när man grillar och kan sticka in i köttet och kolla temperarturen och sedan ta ut igen.
Glad över denna nya pryl ville jag absolut prova den samma dag så jag köpte en liten trind fläskkarréstek för att grilla hel och tänkte att det skulle bli jättekul att låta den ligga där på grillen ett par timmar och bli mör, saftig och smakrik.  - Men det blir inte alltid som man tänker sig - dels kom vi iväg senare till landet än vad som var tänkt och bara där blev det ju lite snålt med tid men jag tänkte det löser sig nog i alla fall. Så kom vi till marinan där vi har vår båt liggande och vi börjar lasta och en av oss ska starta motorn så den ska hinna bli lite varm - nada! Batteriet har laddat ur - vi hade glömt stänga av elen häromdagen så bara oss själva att skylla. Som tur är fanns sonen på ön och kunde ta snurran över och hämta oss och det var nästan stiltje och vackert väder så vi, maten och alla andra grejor slapp bli alldeles nedstänkta. Fast det tog ju ganska mycket längre tid. Så väl framme så var det knappast tid att låta en liten stek stå och gosa sig i ett par timmar på grillen. Ok vad gör vi då istället?? Skär köttet i skivor och grillar eller tar vi ungdomarnas överblivna korv. Det blev det senare och dessutom istället för nykokt skånsk färskpotatis och polkabetor fick det bli resterna av deras kokta potatis som en potatissallad + lite squash och aubergine som de aldrig hade grillat kvällen innan.
Så på med grillen - NEJ - den går inte igång ordentligt och kolen till träkolsgrillen är nästan slut sedan kvällen innan. Trots att vi trixar och kollar blir det bara lite lågor och ingen ordentlig värme. Ja vad gör man? Jo steker korven som alldeles vanligt i stekpanna och grönsakerna i en annan. Och sätter sig ner och njuter av middagen och en ovanligt vacker sommarkväll för att vara i år 2012.

Och idag - vi har fått ordning på grillen och batterierna till båten är på laddning. Nu ska vi se om vi kan få ordning på gräsklipparen också.
Och vill det sig väl upphör regnet så den lilla steken kan få stå och gosa sig ikväll istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar