tisdag 12 juni 2012

Lyxig pasta till fredagkvällen med räkor

Maken och jag åkte ut till landet i fredags och kom ut till en underbar kväll. Ljuset strömmade genom huset och det var tillräckligt varmt för att vi skulle kunna sitta ute och äta. Som alltid när vi kommer ut så vill vi ha något ganska enkelt och vi satt ju också med en hel del rester från studenten dagen innan.
Med att bryna vårlök och små bitar morot i lite olivolja - här tycker jag Andante medium är bra som en olja med lätta toner, god smak och fin gräsighet och liten pepprighet men inte för dominerande.Lägg i räkorna och tänk på att bara ha sådana som är grönmärkta. Häll därefter över någon dl vitt vin (vi hade lite skumparester) Har du föresten vinskvättar över från ett kalas lägg dem i småburkar och frys till senare tillfälle - perfekta att ha i maten.
Tillslut toppade jag det hela med lite cocktailtomater och chili och smakade av med salt och peppar och serverade med pasta.
Lite slabbigt när man ska skala räkorna men det blir så gott när de är stekta med skal och allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar