fredag 2 november 2012

Fram för mera kokta grönsaker

Tycker jag är klart underskattat.
Handen på hjärtat - hur ofta äter du kokta grönsaker egentligen? Men välkokt med spänst och färg kvar så är det ju underbart gott. Och det finns så mycket man kan ha det till.
Tänkt dig ett helt fat med små fräscha lökar, fina morötter, lite majrova och rödbetor. Kanske lite rädisor och haricot verts också. Det är vackert. Du kan servera det som en enda rätt eller en enkel kött - eller fiskbit till. Du blir mätt och du har ätit bra. Ringla lite lite olivolja eller annan god olja på. Här tycker jag att det kan vara väldigt gott med smaksatta olivoljor som ger en liten liten touch och kryddning

Dessutom blir det ju väldigt hälsosamt och matigt. Jag är personligen av åsikten att det bästa för oss är att äta en blandad kost med riktig mat och inte för mycket. Då tror jag vi mår bäst. Då är det också så bra med kokta grönsaker för du blir fint mätt, det fungerar både kallt och varmt och dessutom är det lätt att laga. Flera rotfrukter kan man dessutom ha hemma och håller sig bra med rätt förvaring.

Vill du ha det som mera rent vegetariskt kan det ju vara gott med lite stekt svamp till eller en klassisk svampsås eller en ostsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar