tisdag 10 januari 2012

Italiensk korv och linser

Efter jul, nyår och trettonhelg är det åter dags in i vardagen och vardagsmaten. Det här receptet hittade jag i en kokbok av Gordon Ramsey och var perfekt för en vardagsmiddag. I grunden bygger den på bra italiensk korv av salsicchia typ och fina linser och du lagar det lätt på en halvtimme. En stor härlig grönsallad är gott till. Salsicchia av bäst kvalitet hittar du i saluhallar och hos riktiga köttbutiker och delikatessbutiker

4 portioner

3 dl Puylinser
1 pkt bacon, tärnat (kan du hoppa över)
1 gul lök, finhackad
1 mellanstor morot skuren i cm stora bitar
Havssalt - använd gärna Nproduct med kvarn direkt
Peppar - Nproducts med kvarn
1 stor klyfta vitlök
8 korvar av salsicchia typ
1 dl vitt vin
1 handfull hackad slätbladig persilja.

Hetta upp lite olivolja och i en tjockbottnad gryta och bryn bacon och tillsätt sedan lök och morot. Låt löken bli mjuk. Häll i linserna efter det att du sköljt dem väl och häll på vatten så att de täcks. Koka upp och låt sedan sjuda i 25 - 30 minuter tills vätskan är borta och linserna mjuka. Krydda generöst med salt och peppar.
Medan linserna kokar stekr du korven. Lite olivolja i pannan och lägg i vitlöken finhackad. Låt den bli gyllene. Lägg sedan i korven och stek den så den får färg i ca 5 minuter. Häll på vinet och låt småputtra i 15 - 20 minuter.
Lägg upp linserna och lägg korven ovanpå och ringla kokvätskorna från korven ovanpå linserna. Strö över persilja och servera.
Vill du ha något tillbehör till förutom en grönsallad kan det vara gott med lite tomat och paprika röra från Fynbos. Den hittar du hos utvalda delikatessbutiker eller i Foodtwist e-handel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar