söndag 17 april 2011

Traditionell söndagsmiddag och tjuvstart på påsken

Jag tycker söndagsmiddag är jättemysigt. Det är trevligt att sitta ner till det dukade bordet och känna att nu laddar vi inför en ny vecka och förhoppningsvis kan prata om det som varit kul i helgen.
Efter att på eftermiddagen varit ute och joggat i vårvärmen var det kul att ställa sig vid spisen för att få ihop något trevligt. Tidigare på dagen hade jag köpt lammrostbiff i relativt små bitar. En bit var ungefär en riklig portionsbit. Att det sedan dessutom visade sig att det var härligt möra bitar var superhärligt.

Vad gör man med dem? Jag kryddade med salt peppar och Nproducts Country Herbs. En sydafrikansk version på provencalska kryddor och brynte dem.Efterstekte i ugnen ca 20 minuter i 165 grader. Till det gjorde vi råstekt potatis med generöst med vitlök. Väldigt klassiskt och traditionellt.
Tillbehör till då? Med inspiration från min favoritmattidning från Sydafrika gjorde jag en mycket mild tzatziki med bara lite vitlök och sedan tog jag och strimlade gul lök tunt som jag friterade i vanlig rapsolja. Till det här en blandad sallad med blad med ganska mycket smak på – endive, roman och lollo rosso sallad. Enkelt och väldigt mycket kött, potatis och grönsak. Skulle jag lägga till något skulle det nog vara lite haricots verts eller grön sparris som börjar bli väldigt fin nu.
Sedan är det bara att sätta sig ner, äta och njuta. Gärna med ett gott glas rött till. Kan jag mer än önska en trevlig påskvecka.

1 kommentar: