fredag 22 april 2011

Påsk

På ett sätt är ju påsken fylld med traditioner men på senare år har den nog för många blivit en härlig ledighet mitt i våren där man träffas och äter god mat. Äggen står nog ofta fortfarande i centrum med sill och andra härligheter men för många är det nog lammet som kommit att stå i centrum på påskbordet.

I år verkar vädergudarna varit vänliga mot oss i  hela landet och de flesta av oss vill nog gärna vara ute så mycket som möjligt och ha lätt mat att göra. En lammstek är ju härligt då för den sköter sig själv i ugnen eller om man använder andra delar som lammrack eller innerfilé så är ju matlagningen både snabb och enkel. Ett gott tillbehör till lamm och mycket annat är mangosalsa. Den är både frisk och vacker och tar inte många minuter. Här tycker jag att de frysta mangotärningar man kan köpa idag är toppen. Det är svårt att hitta fin mogen mango och om man köper för att låta mogna själv så kan det vara svårt att tajma när den är perfekt. 
Så här får du en middag som är klar med minsta möjliga insats men ändå festlig.Själv ska jag ut nu och njuta av vädret och inventera skånska gårdsbutiker och vad kul de kan ha. För säga vad man vill - Skåne är ett härligt matlandskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar