onsdag 24 oktober 2012

Tapas hos Vasastans ost och lite till

I torsdags körde Foodtwist ett evenemang tillsammans med Vasastans ost och Your wineclub med tema Sydafrika. Det var både vinprovning och olivoljeprovning. Your wineclub hade med sig 3 suveränt trevliga viner. Mina 2 favoriter var nog Anura, pinotage shiraz som jag tycker är ett osedvanligt prisvärt vin och en suveränt god vit ekad Chardonnay, Jordan.

Olivoljan provade vi våra 2 Andante 2012 års skörd. Andante görs ju av en liten gård ca 12 mil nordost om Cape Town. Med sina handplockade oliver och varsamt pressade får de fram underbara olivoljor och årets skörd har fått en härlig karaktär. Delicate i den högre flaskan är lite mer komplex och mildare med en pepprighet som kommer smygande lite fint efteråt. Mezzo i den fyrkantiga flaskan är lite kraftfullare och mera rättfram.

Men vin och olivolja kan ju bli lite lite och Pua på Vasastans ost hade gjort en härlig liten Mangosalsa med räkor, Verlaque mango & chili balsamic reduction och koriander och serverade en härlig Pecorino med lite Fynbos Tomat och Chilijam. Jag hade gjort smördegssnurror med Fynbos savourings - recept hittar du hos Foodtwist. Superenkla och kvicka att göra.

Trevliga gäster, kul diskussioner gjorde det hela till en härlig kväll. Den här typen av evenemang gör jag gärna fler gånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar