onsdag 24 oktober 2012

Pasta med en härlig krabbsås och avocado

Jag gillar söndagsmiddag - förhoppningsvis har man gjort något kul under helgen och det är dags att sammanfatta på något sätt samtidigt som det är uppstart för nästa vecka. Perfekt för att samlas och äta något enkelt och något gott.
Krabborna har ju nu varit fullmatatde ett tag och det går att äta dem på andra sätt än rätt upp och ner.
Den här pastan brukar vi göra ibland - såsen tar inte längre tid att göra utan du gör allt medan pastavattnet kokar upp och du kokar pastan

Så här gör jag till för 2 personer 
Rensa 1 mellanstor krabba - både klor, ben och skal.
Hacka en bananschalottenlök fin
Värm lite olivolja och bryn löken försiktigt
Lägg i krabbköttet och låt det steka med någon minut.
Tillsätt salt peppar och chili
Häll på en knapp dl grädde och låt koka ytterligare någon minut och smaka sedan av om du behöver mer kryddor.
Strö ner finhackad persilja.

Blanda med nykokad spaghetti eller linguine och toppa eventuellt med avocadoskivor - det sistnämda är inte nödvändigt - det blir gott ändå. Ät bums medan det är rykande varmt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar