måndag 6 februari 2012

Ungsbakad lax

Enklare än så här kan det nästan inte bli och du får en en enkel och jättegod måltid på ingen tid alls nästan. Dessutom lite annorlunda.

Du behöver
150 g färsk benfri laxsida per person.
Fynbos tomato and chili jam
Havssalt
Peppar
Rostade pinjenötter

Salta och peppra laxen och lägg den i en smord form. Pensla på av tomato och chili jam. Ca 1 msk per person och ställ sedan in i ugnen.
Den biten på bilden är ungefär till 3 personer och tog 20 minuter i 175 grader. Då var det lite kärna kvar i laxen vilket jag gärna vill ha då det blir godare och saftigare.
Strö över de rostade pinjenötterna.
Servera direkt med pressad potatis och goda grönsaker. Här tycker jag haricot verts är gott till. Och så gärna förstås en stor härlig grönsallad med en fin olivolja och lite svartpeppar på.

Fynbos jams eller marmelader hittar du i vår webbshop men också i välsorterade delikatessbutiker. På Foodtwist hemsida hittar du var under kundtjänst. Fynbos jam hittar du bland annat i Stockholm hos Delin på hörnet på Hornsgatan, eller hos Mi Piace ute i Sickla - bor du i Skåne så har Tant Grön det på Bjärehalvön och Djurslövs delikatesser i Staffanstorp som några exempel. Och norrut - du hittar det hos Åre delilkatess mitt i centrala Åre bland annat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar