måndag 13 februari 2012

Hallon med rödvinszabaione - till Alla hjärtans måltiden

Ska du bjuda din allra käraste på middag imorgon. Kom på att den här desserten som vi gjorde för att använda upp lite av våra vildhallon från i somras. Röda hallon i ett vackert glas - har du Martiniglas så blir de väldigt trevliga dessertskålar och ovanpå en len Zabaione med lite rödvin. Det går alldeles utmärkt att göra Zabaione för 2. Jag gjorde så här
2 ägg
1 msk socker
2 msk rödvin

Blanda socker och ägg i en liten kastrull och vispa pösigt.
Tillsätt rödvinet och ställ den lilla kastrullen i ett vattenbad i en lite större.
Vispa tills du har en tjock kräm.
Låt svalna medan ni äter er huvudrätt och häll sedan på hallonen och servera och njut.

1 kommentar:

  1. Ser verkligen jättegott ut ! Måste prova att göra detta i helgen.
    / Marie

    SvaraRadera