måndag 3 oktober 2011

Ankbröst med äpple till en härlig helgmiddag

Efter en vecka ute hos kunder i södra Sverige kändes det skönt att sätta sig ner med familjen för en god lördagmiddag. Samtidigt var det ju så fint väder så man ville ju inte ägna hela dagen åt att laga mat. Vill du då ha något lite lyxigt, gott och lättlagat så är ankbrösten som finns i frysdiskarna härliga.
Kan inte påstå att jag använder dem jätteofta men då skulle det ju inte heller kännas som lite festligt. Ett paket om 2 bröst räcker rikligt till 4 personer.
Jag gjorde så här
  1. jag tog de tinade ankbrösten och skållade dem genom att lägga dem i ett durkslag och hälla kokhett vatten över dem. Det är inte helt nödvändigt men det blir bättre
  2. Torka dem noga och salta och peppra dem. Snitta fettytan och lägg i en torr och het stekpanna för att bryna. Börja med fettsidan nedåt.
  3. Skiva äpplen tunt och lägg i en ungsfast form som du smort lätt. När ankbrösten är brynta så lägger du dem ovanpå äpplena.
  4. Häll Verlaques balsamic reduction med honung ovanpå alltihopa, ca 1/2 - 1 dl och ställ in i ugnen på 180 grader ca 20 minuter, lite beroende på din ugn och hur rosa du vill ha ankbrösten
Vi åt det med ugnsbakade potatisklyftor och pumpa och dessutom lättkokt broccoli, lök och sockerärter som vi gett en lätt fräsning med en olivolja med vitlök i från Azada.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar