måndag 19 september 2011

Kålpudding med en modern twist

Kålpudding är något som vi tillagar ibland på ett något förenklat och vad jag skulle säga moderniserat sätt. Det gör att det är utmärkt mat att ha i vardagen - det tar en 10 minuter att förbereda och sedan sköter det sig själv i ugnen.
Så här gör jag
500 - 600 g köttfärs
1 dl kaffegrädde
lite mjölk
1 ägg
1 msk Nproducts gourmet peppar (peppar och senapsfrö)
salt
1 rejäl klyfta vitkål eller savojkål

Tärna kålen i tärningar ca 2 - 3 cm stora och koka i väl saltat vatten ca 5 minuter. Den ska fortfarande ha en tydlig spänst. Häll av vattnet
Blanda köttfärsen till en lagom lös smet med alla kryddor. Blanda ner vitkålen i smeten och rör om ordentligt.
Lägg i en smord ungsform och grädda i 175 grader tills den är genomstekt, ca 30 minuter.
Servera med pressad potatis, potatismos eller rostade rotfruker. Avrunda med en grön sallad.
Istället för lingon serverade jag nu senast Chilimarmelad med ingefära från Fynbos vilket blev en mycket trevlig brytning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar